Nagyon fontos három pontot szereztünk a MOL Ligában.

Ferencváros 3-2 Dunaújvárosi Acélbikák
Harmadok: 1-1, 2-1, 0-0
Gólok: Tendler (Szappanos), Hietamaki (+1, Tendler, Schwindt), Jabornik (+1, Tendler, Erdélyi)

Vasárnap, 18 óra, ideális időpont, jól haza lehet érni egy remek mérkőzés után, ám nem ma. Késéssel indult a játék, ezúttal nem a csarnok miatt – bár azzal is akadt gond, ismét… -, a mentősök késtek, így csúszott a bemelegítés és a korongbedobás is, nagyjából húsz percet. A kezdéssel szinte lemásoltuk a pénteki napot, harminc másodperc sem telt el, vezettek a piros-fehérek, jó kiugratás után Azari lőtte be a szólót. A harmad felénél sikerült egyenlítenünk, gólfelelősünk – a mai nap pontkirálya – Tendler lőtt Duschek hálójába.

Az első szünet után is nagy küzdelem volt a jégen, bár a megoldások nem voltak olyan szépek, igazi rangadó volt, két hasonló erősségű csapat között, “félidőben” voltak meleg pillanataink, Hietamaki kiállítása alatt volt, hogy csak a kapuvas mentett meg minket, ám sikerült kibekkelni a helyzetet, majd az Acélbikák elcserélték magukat, mi próbálkozhattunk emberelőnyből, amit ki is használtunk! Tendler passzolt az éles szögben álló Juhához, aki gyönyörű mozdulattal emelte be a rövid felsőbe a pakkot. Nem örülhettünk sokáig, a teljes védelmünk is beleállt a támadásba, ennek köszönhetően egy rossz mozdulat után hárman vitték Sevelára a vendégek, és egyenlítettek. Pár perc múlva jöhetett a kényszerszünet, a kapunk mögött elmozdult a plexi.

A javítás és rolbázás után jöhetett a “huszonhatperces” harmad, még a második játékrész ideje alatt sikerült újra megszereznünk az előnyt, egy páros kiállítás alatt újabb ‘újvárosi ült ki a büntetőpadra, így négy a három ellen támadhattunk, Jabornik eresztett meg egy nagy lövést a fórban, amely utat talált Duschek mellett, 3-2! Mint utólag kiderült, ez lett a végeredmény is. Ám addig még hosszú percek következtek, a zsűriasztal is megborzolta a kedélyeket – úgy tűnt, nem olvasták el az eredményjelző használati utasítását… Még kabaréba illő jelenetre is futotta, az egyik vendég játékos felakadt a palánkra, beakadt a meze, vergődött, mint hal a parton, de nem tudott kiszabadulni a fogságából, meg kellett állítani a játékot. Az utolsó másodpercekre levitte kapusát a DAB, de hiába, miénk lett a három pont.

Az előttünk álló héten útra kelünk, előbb pénteken Brassóban, majd vasárnap Galacon, végül hétfőn pedig a Csíkszereda otthonában lépünk jégre az első nagy túránkon.

Greg Lindqvist

A mai nem volt egy jó meccs, azért persze örülünk a három pontnak. Hanyagul és idegesen játszottunk, emiatt könnyen elkerülhető hibákat követtünk el, ez a teljesítmény nagyon messze van attól, amire mi képesek vagyunk. Pozitívum, hogy hat pontos hétvégét zártunk, így kellő önbizalommal utazhatunk Romániába a héten, ahol a legjobbunkat kell majd mutatnunk.