Görögországot vertük meg a helyosztón.

Magyarország 12–10 Görögország
Negyedek: 2–1, 4–4, 3–3, 2–3

Varga Dániel közel 17 perc játékidőt kapott, gólt nem szerzett.

– Görögországot legyőzve végül az ötödik helyen zárta a rió-i ötkarikás játékokat tehát a magyar válogatott. Itt áll már előttem Benedek Tibor szövetségi kapitány. Hát…, veretlenül, ami a rendes játékidőt illeti. Hogy látja ezt az utolsó két mérkőzést, mennyire volt ez egy becsületbeli ügy?
– Úgy tűnt hogy az, és becsülettel meg is küzdöttünk ezért az ötödik helyért. Egyáltalán nem mindegy ilyenkor, hogy ötödik, vagy hatodik, úgyhogy ennek nagyon örülök és köszönöm a játékosoknak, hogy akartak nyerni, de elsősorban magukért kellett, hogy nyerjenek, hiszen ez az ő olimpiájuk, ez az ő jövőjükről is szól egy kicsit, és nagyon csalódottak vagyunk, mert szerettünk volna jobb eredményt elérni. Ha már így alakult, akkor azt gondolom, hogy emelt fővel megyünk haza, hogy ezt az utolsó két meccset, annak ellenére, hogy ilyen csalódottak voltunk, meg tudtuk nyerni.

– Ez a hetedik olimpiája volt Benedek Tibornak, játékosként és már másodedzőként is ott volt, ez volt a legnehezebb, így szövetségi kapitányként megélni?
– Mindenképpen, mindenképpen ez a legnehezebb, bár azért a harmadik olimpiámon már egy kicsit izgultam, hogy még mindig nem nyertem, de kapitányként ez egy kicsit más érzés. Nagyon sok mindenre kell figyelni, nagyon sok mindenen múlik az a picike kis “egy gól” a végén, és azért egy fantasztikus érzés ezt az egészet megélni a nyáron, akár itt akár még otthon, úgyhogy ez egy nagyon jó dolog marad bennem. Nagyon sajnálom, hogy a végén nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, hiszen az egész ország várta tőlünk ezt a sikert. Még mindig arra emlékeznek, hogy háromszor nyertünk, és hát azért ennek meg kell felelni, és ennek nehéz megfelelni. Bízom benne, hogy ezeknek a játékosoknak, a legtöbbjüknek még lesz lehetőségük arra, hogy az álmukat megvalósítsák. Most négy évet kell érte dolgozni újra.

polo-valogatott

MVLSZ, VLV