Pólósunk hazatért Rióból, a kint töltött napokról kérdezték.

– Először is; már itthon vagy, hogy utaztál, milyen volt a visszaút?
– Este tízkor szálltam fel Rióban és Frankfurton keresztül jöttem haza, tudtam még egyet aludni a repülőn, úgyhogy alapvetően rendben volt az utazás. Tegnap érkeztem haza este hat-hét óra körül.

– Elfáradtál nagyon, gondolom.
– Elfáradtam, igen, mert azért hosszú volt a hét. Nyilván Bauru még edzőtábor volt, de utána leginkább abban fáradtam el, hogy rengeteget sétáltam…

– Akkor kezdjük onnan, hogy a te kinn-tartózkodásod nem volt egyszerű, hiszen nem voltál hivatalos csapattag, ezért nem lakhattál az olimpiai faluban, hanem nyilván kifejezetten kellemetlen tortúra volt minden riói edzésre eljutni…
– Így van. Szűk húsz kilométerre laktam a falutól és tömegközlekedéssel, illetve taxiszolgáltatással oldottam meg a közlekedést, de még így is sok sétába és körülbelül 1 óra 20 percnyi időbe került, míg eljutottam az edzés helyszínére. Az olimpiai faluban nem is jártam, csak a verseny- és edzéshelyszínen, mert a belépésemet már csak oda lehetett elintézni. Egyébként összesen két edzésen tudtam segíteni Rióban, mert az első gyakorlás a Barauból való késői érkezésünk miatt maradt el, egy pedig azért, mert a nyitóünnepség miatt zárva voltak a létesítmények.

– Milyenek voltak ezek az edzések, hogy tudtál segíteni?
– Volt, hogy hat a hat ellen gyakoroltunk, úgyhogy segítségére voltam a csapatnak, meg nekem is jólesett a nagy melegben a víz… :-) A legrosszabb az egészben az volt, amikor este tízkor ért véget az edzés és még haza kellett menni, de tizenegy órakor megszűnt a tömegközlekedés -ez még az olimpia megnyitója előtt volt.

– És egyébként mit csináltál kint?
– Hát…, az utazás elég sok időt elvett. Negyedikén volt egy szabad délelőttöm, akkor elmentem, megnéztem a Krisztus-szobrot, ennyi turistáskodás volt benne, meg egyszer elmentem a Copacabanára. Ezen kívül még a szerb meccsre mentem ki az uszodába, azt megnéztem. Igazából olyan nagy turistáskodás, városnézés nem volt, de voltam már Rióban.

Teljes beszélgetés: VLV