A két résztvevő Kubatov Gábor és Orosz Pál, kezdés 14 órakor.

14:46 Vége.

14:46 Nagy Ádám eladása?

Orosz: Kényszerpályán voltunk, kevesebbért is elmehetett volna, nem titok, télen volt egy komoly lehetősége, a Chelsea vitte volna, de együtt megbeszéltük és maradt.

Kubatov: Nem érkezett a Bolognáétól jobb ajánlat érte.

14:43 Tudják-e, hogy a Partizani vagy a Zseljezsnicsar mennyiből gazdálkodik? Igazolások minősége?

Kubatov: Djuricint 2.5 millió euróért vásárolta meg a Red Bull Salzburg, három mérkőzés után még nem mondanánk róla ítéletet. A Partizani költségvetése egyébként meglepően magas, 7 millió euró. Volt, akit közösen találtunk meg, például Nagy Ádámot, nem akarom elkiabálni, lehet, hogy most is van egy hasonló tehetségünk. Természetesen vannak nem sikerült döntések is. De például az MLSZ év játékosai választásokat uraltuk.

14:37 Kevés vendégszurkoló a Honvéd meccsen

Kubatov: A jó futballal segíthetünk ezen, szabad ország, aki akar, az tud jönni. Többre számítottunk, többet akarunk, de ha tíz évig tart, akkor tíz évig fog tartani. Volt egy ajánlatunk, hogy két év múlva leszereljük, nem akartak megegyezni, ha akartak volna, akkor jönnek, hogy legyen mondjuk egy év, nem jöttek.

14:35 Lovrencsics elmegy?

Orosz: Miért menne el? Szerződése van nálunk. Ez is egy következmények viselése, hogy így nem fog több nemzetközi mérkőzést játszani.

Kubatov: Úgy gondoltuk, hogy Lamah és Lovrencsics ár/érték arányú összehasonlításban Gergő közelebb van a realitáshoz. Mi kiállunk mellette, ő kiáll mellettünk.

14:33 Kiesés anyagi dolgai?

Kubatov: Sok pénztől estünk el, de ami még nagyobb baj, hogy az átigazolásoknál is hátrébb kerülhettünk, megnézi egy játékos, háromból háromszor kiestünk korán, minek jönne ide? A jelenlegi költségvetést továbbra is elegendőnek tartjuk a magyar bajnoki cím eléréséhez, és ezt nagyon szeretnénk is megszerezni, hogy újra próbálkozhassunk a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

14:28 Önök vállalják a felelősséget, telefonos kampány folytatódik-e?

Kubatov: Sok munkát végzünk a nézők invitálására, legyen az a közösségi oldalakon, honlapon, ez a telefonos hívás nem újdonság, ilyen is volt már, vagy SMS is. Fontos, hogy sokan jöjjenek ki a Diósgyőr ellen is. Ha nem vállalnám a felelősséget, akkor bujkálnék egy bokorban, nem itt ülnék. Egy pont van, ahol még sokat kell fejlődni, az a monotonitás, stressztűrés, reakcióidő fejlesztése, foglalkoztunk ezzel is már, de nem eleget, ezek lesznek most a legfontosabb feladataink. Kifogást sokat lehetne találni, de ahogy mondani szokták, a “ha” nevű csávó nincs a pályán. Amikor nem megy, erőltetni kellett volna a játékot, de ez sem igazán ment, itthon erre nem voltunk rákényszerítve, sajnos.

Orosz: Az elmúlt években sok címet nyertünk, nem szabad elfelejteni ezt a szakmai stábnak, együtt vállaljuk a felelősséget, nem egymásra mutogatunk, levonjuk majd a konzekvenciákat.

14:23 Elmúlt napok belső beszélgetéseiről lehet-e tudni valamit?

Orosz: Váratlan dolgok történtek, amire a szakmai stáb nem számított. A keret alkalmas volt a továbbjutásra, hat magyar, egy szlovák és egy ecuadori válogatott is van. Még további egyeztetések is lesznek.

14:21 Szombati demonstráció?

Kubatov: A Fradiban sosem beszéltem politikáról, egy kivétel volt, a stadion megnyitója, a klubban is van ilyen és olyan érzelmű, nem teszünk különbséget egymás között, ugyanúgy jóban vagyunk egymással, mindenkivel. Nézze meg, hogy kik támogatják ezeket a rendezvényeket, kik hívták meg a szurkolókat a parlamenti egyeztetésekre. Én nem viszem bele ebbe a klubot, nagyon sajnálom, hogy korábban nem sikerült megegyezni.

14:18 Kik azok, akiknek nem lesz jövője a Fradinál?

Orosz: Ez a szakmai stáb dolga, de most már az a legfontosabb feladatunk, hogy a bajnokságban jól teljesítsünk. Nem akarunk most mindent felégetni magunk körül. Az évek alatt együtt örültünk és most együtt is szomorkodunk.

Kubatov: Mindenki harakirit vár, olyan edzőnk van, akivel hosszú évek után bajnokok lettünk, veretlenségi sorozatot csinált, játékost fedezett fel, kupát nyert. Most ezért nem fogjuk elküldeni. Nem akarok a “mindenki takarodjon” hangulatban dolgozni, keressék vissza pl. Novák Dezső nyilatkozatát, amikor egy győzelem után mondott le, ilyen hangulatot én nem akarok. Úgy érzem, hogy mindent megtettünk, van stabil háttér, jó infrastruktúra, mi a megoldás? Többett kell dolgozni. Van amiben javulni kell, például a mentális felkészítésben.

14:13 Kapott-e büntetést a csapat, mi a vélemény a 72 órás ultimátumról?

Orosz: beszélgettünk a csapattal, nem hamarkodunk el semmit.

Kubatov: nem hallottam erről a felhívásról.

14:12 Milyen érzés volt a kiesés?

Kubatov: nem voltam Magyarországon. Továbbra is az a hosszútávú célunk, hogy csoportkörbe kerüljünk, aki velünk van, az velünk van, megyünk tovább az úton.

Orosz: borzalmas volt.

14:11 Miért érezte Kubatov Gábor úgy, hogy meg kell szólalni?

Kubatov: Akkor szoktam, ha nehéz ügyek vannak, nem szoktam elbújni a kérdések elől, itt vagyunk, válaszolunk.

14:10 Kérdésekre válaszolnak.

14:09 Lassan kezdődik
Megérkezett Kubatov Gábor és Orosz Pál.

14:01 Úgy néz ki, pár percet csúszik a kezdés.

13:55 Sok érdeklődő érkezett a sajtóközpontba.