Vízilabda válogatottunk három gólos hátrányból állt fel, ekkor talált be kétszer is a „tartalék” Tóth Márton – meg is nézhetitek pólósunk góljait.

Magyarország 12-11 Horvátország
Negyedek: 3-3, 1-3, 4-2, 4-3
Fradista gólok: Tóth 2

A mérkőzésen klubunkból szerepelt még Varga Dániel is.

Benedek Tibor

Nagyon jó felkészülési mérkőzés volt és ezen a meccsen már érződött az olimpiai hangulat, akár a küzdelmet nézem, akár azt, hogy sikerült többgólos hátrányból visszajönni és a végén egygólos győzelem – jó volt, tetszett!

További nyilatkozatok, videók: VLV

Varga Dániel

– Szervusz, Dani, gratulálok ehhez a győzelemhez! Ez már egy olyan igazi nagy meccs volt, nem?
– Közelít a nagy meccshez, a legnagyobb meccsek nyilván három hét múlva kezdődnek. De érezhetően ez a korábbi Vodafone, Unicum Kupákhoz képest egy fizikálisan is keményebb, presztízsben is többet adó, és győzni akarásban magasabb szintet mutató mérkőzés volt. Éppen ezért is értékes a mai győzelem.

– Több játékostársad nyilatkozta, hogy sok volt a hiba. Ezek olyan hibák voltak, amik tanulságosak, amiket ki lehet javítani, amik esetleg direkt jól jöttek?
– Azt gondolom, hogy igen. Tényleg sok hiba volt, aminek talán az oka a nagy akarás volt – ez például már egy tanulság. De azért vannak olyan hibák is, amelyek nem feltétlenül a túlzott akarásból következtek, hanem esetleg pontatlanságból. Ami pedig abból következik, hogy még nem vagyunk fizikálisan a csúcson, azért még mindig inkább az edzéseken van a hangsúly. A lényeg az, hogy nem hibáztunk olyanokat, amit ne lehetne kijavítani, és ez jó hír.

– Mennyi fejlődés van még a csapatban, szerinted?
– Mi a mértékegység?

– Hát, mondjuk… te mondd meg, hogy hol tartunk százhoz képest?
– Százhoz képest? Figyelj, az, hogy hogyan játszunk, az egy dolog – és erre pont jó példa a mai meccs, mert az a lényeg, hogy nyerjünk. Ma nem volt olyan nagy sziporkázás, voltak jó egyéni megmozdulások, sőt csapatszinten is voltak nagyon jól működő dolgok, de nem azért nyertünk, mert jól játszottunk. Nem mondom meg, hogy miért nyertünk, mert szeretném megmutatni Rióban, hogy miért nyerünk.

– Jó, de utána rákérdezek majd.
– Jó, megbeszéljük majd!

Tóth Márton két gólja: