Dodó szerint a magyarok üde színfoltjai lesznek az Európa-bajnokságnak.

Bánki József

Szalai nem véletlenül szerepel évek óta a Bundesligában, és az sem véletlen, hogy Bernd Storck mellett Dárdai Pál is első számú csatárként számított rá a válogatottnál. Ha két elismert tréner, két szövetségi kapitány ennyire bízik benne, az elgondolkodtató. A modern futballban hasznosak a képességei, erős felépítésű, ráadásul kiváló csapatember. Ezzel együtt vannak olyan meccsek, amikor Böde, Nikolics vagy Priskin hasznosabb lehetne elöl.

Az egyetlen bűne az, hogy nem rúg gólt, ezért bántják. Persze ez a kritika teljesen jogos a szurkolóktól, ám néha túlzónak, kegyetlennek érzem, amit kap. Látni kell, hogy mennyit tesz hozzá a játékhoz, ő kezdi meg például elöl a letámadást. De a drukkereket is megértem, mert náluk az számít, hogy eredményes-e valaki: a közértben is az érdekel, milyen minőségű az áru, nem az, hogy ki mennyit tett hozzá.

Ami a legfontosabb: biztos vagyok benne, hogy a magyar szurkolók üde színfoltjai lesznek az Eb-nek. A csoportban fontos a jó kezdés, hogy ne kapjunk ki az osztrákoktól, ezután pedig az a lényeg, hogy legalább három pontot összeszedjünk, mert az elég lehet a továbbjutáshoz. A portugálokat erősnek érzem, így inkább Izland ellen lehet erre esélyünk.

Délmagyar