A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében.

A tömegrendezvények biztonságos lebonyolításának jelentőségére hívta fel a figyelmet a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság keddi gyakorlatával, amelyen csaknem ötezer diák vett részt a IX. kerületi Groupama Arénában, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) stadionjában.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: egyrészt a tömegrendezvények biztonságos lebonyolítását, a létesítmény kiürítését gyakorolták, másrészt a középiskolások érettségihez kötelező közösségi szolgálatának is része lehetett a gyakorlat.

A kiürítési gyakorlatot ismertetve közölték: a diákok a stadion C szektorában foglaltak helyet, majd 17 óra 15 perckor a hangosbemondón a létesítmény biztonsági szolgálata tűzriadójelzést adott, és el kellett hagyniuk a létesítményt. A kiürítés a meghatározott útvonalon, az előírtaknak megfelelően, nyolcperces szintidőn belül történt – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Kitértek arra is: az FTC és a közösségi szolgálat teljesítésében érintett szervezetek lehetőséget biztosítottak arra, hogy a programra jelentkező diákok betekinthessenek mindennapjaikba; bemutatók, tömegrendezvények kiürítési tervének ismertetése, az Országos Mentőszolgálat száz embert bevonó újraélesztési gyakorlata, valamint egy katonai bemutató is szerepelt a programban.

MTI