A héten egyesületünk női labdarúgó szakosztálya volt az FTC Baráti Kör vendége.

A szokásos időpontban – a hónap utolsó keddjén – gyűltünk össze a Népligetben, ahol a női foci vezetőedzőjével és csapatkapitányával beszélgettünk.

A mester részletesen vázolta, honnan nőtte ki magát a bajnok- és kupagyőztes csapat, mennyit járt a vezetők nyakára, akiknek sokat köszönhetnek. A következő fontos lépés Dörnyei szerint a további népszerűsítés, valamint a minél több éles meccs, mindkét irányban vannak már tervek. A következő szezontól, ha minden jól megy, akkor a női és férfi szakág ugyanolyan szerelésben játszhat majd, így akár egy mezbemutatón is együtt szerepelhetnek a sportolók, amely remek megjelenési lehetőség. Az éles meccsek szükségességét a Femina elleni meccs is mutatta, amelynek sportértéke nem volt. Ötlet szinten a környező országok vezető csapataival egy nemzetközi liga ötlete merült fel, a megvalósításhoz túl sok pénz sem szükséges (tízmilliós nagyságrend), ám ehhez fontos lesz az MLSZ segítsége is, amely a szavakban már megnyilvánult.

Bognár Enikő elmesélte, hogyan került a Ferencvároshoz, milyen körülmények között kezdett el focizni és a kezdetekhez képest milyen fejlődésen ment át a csapat, nagy derültséget keltett, amikor elmondta, hogyan állt rajta egy XL-es levetett fiú utánpótlás mez, vagy hogyan “loptak” el egy-egy elrúgott labdát, amivel aztán edzeni tudtak. A labdarúgás mellett egyetemi tanulmányait folytatja, amelyet eddig sikeresen össze tudott hangolni a sporttal.

Az eseményről készült teljes beszámolót a Baráti Kör honlapján olvashatjátok el: ftcbaratikor.hu