Támadónkat kérdezték a Szuperkupa győzelemről.

Melyik trófea a legérté­kesebb? A Magyar Kupa, a Ligakupa vagy-a vasárnap elhódított Szuperkupa?
Nem könnyű választani. Múltja, hagyo­mánya, rangja miatt a Magyar Kupát tenném az első helyre, de a Ligakupa is kedves szá­munkra, hiszen egy erős rivá­lis, a Debrecen stadionjában szereztük meg a trófeát, és ha­sonló a helyzet a Szuperkupá­val is. A szezont szép sikerrel indítottuk, megszereztük az első kupát, fontos és értékes a vasárnapi győzelmünk.

Mi adja meg az igazi érté­két?
Ezt a meccset a bajnok és a ku­pagyőztes vívja, mi a bajnok otthonában győztünk három góllal, ráadásul több mint egy félidőt emberhátrányban fut­ballozva, így az önbizalmunk­nak biztosan nem tett rosszat ez a siker. A mérkőzés vissza­igazolás is volt, hogy jó úton járunk, jó csapat vagyunk, de nem vittük túlzásba az ünnep­lést, hiszen előttünk a csütörtö­ki Európa-liga visszavágó, arra összpontosítunk.

Azért még beszéljünk a Videotonról. A bajnoki címért hamarosan kezdődő verseny­futásban az egyik legfőbb vetélytársa lehet az FTC-nek, ehhez képest az utóbbi három meccsen kilenc nulla a mérlegük ellene. A Magyar Kupa fináléjában négy nullára, az előző bajnokság záró fordu­lójában kettő nullára, most pedig három nullára győzött a Fradi. Meggyőző fölény.
Én nem szeretnék túl nagy je­lentőséget tulajdonítani ezek­nek a meccseknek. Szép volt, jó volt, mindegyik más és más forgatókönyv szerint alakult, de ez nem garancia arra, hogy innentől kezdve a Vidi semmi­féle problémát nem okozhat nekünk. Tévednénk, ha ezt hin­nénk. A fehérváriak több edző­meccset játszottak, nekünk volt egy nemzetközi tétmérkő­zésünk a vasárnapi találkozó előtt, a rövid nyári szünet után most így alakult ez a mérkőzés, de a bajnokság más lesz.

Hogyan emlékszik vissza a góljára?
Volt egy gyors támadásunk a bal oldalon, amelynek végén Böde Dani elé került a labda, lövése lepattant egy védőről. A másik oldalról indulva mindig próbá­lok ilyen esetekben a kapu elé érni, és most szerencsém volt, elém került a labda. Arra figyel­tem, hogy jól átvegyem, és egyből, erősen elrúgjam. Éreztem, közelítenek a védők oldalról, de szerencsére nem értek oda…

Mitől jó a Fradi?
Attól, hogy csapat. Nincs egyé­nieskedés, mindenki a saját dol­gára figyel, azt csinálja a lehető legjobban, de szem előtt tartva, hogy a klub sikere a legfonto­sabb. A Szuperkupa második félideje is ezt bizonyította. Ad­dig letámadtunk, mentünk elő­re, Michal Nalepa kiállítása után viszont arra volt szükség, hogy lezárjuk a területeket, ne alakít­hasson ki az ellenfél helyzeteket, egységesen és fegyelmezetten védekezzünk, és ha van rá mód, kontrázzunk. A csapat együtt te­szi, ami a sikerhez éppen kell, ez vezetett eredményre ezúttal is. Azt gondolom, tavasszal is erős volt a csapatunk, a keret sem alakult át olyan nagyon, így szerintem joggal bízhatunk abban, hogy most is sikeresek leszünk.

Van valami új feladata?
Thomas Doll, a vezetőedzőnk azt kéri, amit eddig: játsszunk nyugodtan, higgyünk magunk­ban. Támadjunk le, fussunk sokat, használjuk ki a sebes­ségünket, nekem is mindig azt mondja, hogy vállaljam az egy egy elleni párharcokat, cse­lezzek, induljak be bátran – ez nem változott.

Feltűnt, hogy visszafogottan ünnepeltek.
Több okból is. Még az út elején vagyunk, másrészt nem lehetett mindenki velünk Székesfehér­váron a Szuperkupa-meccsen. Elvesztett masszőrünkre, Ei­semann Lászlóra gondoltunk még a gólöröm közben is, az ő emlékének ajánljuk ezt a győ­zelmet.

Nemzeti Sport