A ma Török Gábor által bejelentettek kapcsán tettünk fel néhány kérdést emailben Sipos Jenőnek és az MLSZ sajtósainak. Hasonlóan tettünk Csányi Sándor múlt havi sajtótájékoztatója után is, választ azokra azóta sem kaptunk, így úgy gondoltuk, hogy ezúttal nyilvánosságra hozzuk a kérdéseinket, az MLSZ által manapság gyakran emlegetett transzparencia nevében.

– A dán modellt megvizsgálva kapcsolatba léptek-e az ottani klubokkal, szövetséggel, különös tekintettel arra, hogy a dán Szuperliga rendszerét épp most akarják megváltoztatni (ld: http://ulloi129.hu/2015/06/02/daniaban-valtozhat-az-mlsz-altal-atvett-modell illetve http://cphpost.dk/news/sports/two-models-emerging-for-future-superliga.html). Gyaníthatóan nem a pozitív tapasztalatok miatt.

– Készült-e a tegnapi elnökségi ülésre, vagy korábbra írásos előkészítő anyag a bajnoki rendszer megváltoztatásával kapcsolatban. Ha igen, kérem, hozzák nyilvánosságra azt a közvélemény tájékoztatása érdekében, különös tekintettel arra, hogy az MLSZ közfeladatot ellátó szervezet.

– Török Gábor a rájátszásos rendszer ellen azt az érvet hozta fel, hogy “miután eldől a kiesés, a 7-9. csapatok meccsei érdektelenek lennének”. Ez természetesen könnyen előfordulhat, a kérdésem: ezt a rájátszásos rendszer mennyiben befolyásolná? Mennyiben lenne az más, mint akár a három körös, akár a korábbi évtizedek bajnokságaiban, ahol a kiesést már elkerülő alsóházi csapatok meccsei a szezon végére már rendszeresen unalomba fordultak?

– Mi alapján dől majd el a következő szezontól, hogy egy csapat ki ellen játszik majd kétszer otthon vagy kétszer idegenben? Milyen biztosítéka lesz annak, hogy ne forduljon elő, hogy egy felsőházi csapat ne az alsóházi ellenfelei ellen játszhasson csak hazai pályán, míg a közvetlen riválisai ellen sorban idegenbe kelljen mennie?

– Mikor várható a friss versenyszabályzat megjelenése, tekintettel arra, hogy másfél hónap múlva elkezdődik a bajnokság?

waiting for mlsz