Bencéről korábbi edzőnk, Détári Döme is elmondta véleményét.

Batik Bence
Öt részleges keresztszalag szakadásom volt. Dolgoztam, edzettem, és amikor játszhattam volna, mindig megsérültem. Egy rossz lépés: két hónap kihagyás. Sokat szenvedtem, de kiderült, hogy nagyon gyorsan, hirtelen nőttem meg, és az izmok, a szalagok nem tudták követni a csontozat fejlődését. Ezért külön edzettem, erősítettem, főleg a térd körüli izmokat kellett fejlesztenem, hogy a magasságomhoz megfelelő erő társuljon.

Az MTK többször is átigazolt volna még Szegedről is, és a kölcsönadás után is marasztaltak. Hálás vagyok a kék-fehér klubnak a játéklehetőségért, megtisztelő, hogy szerződtettek volna. Sokat tanultam Garami József edzésein, de azt válaszoltam, értsétek meg, én a Ferencvárosban szeretnék futballozni. Azért mentem hozzájuk, mert a sérülések után nem éreztem magam késznek arra, hogy kiharcoljam a helyem a Fradiban, de tavaly nyáron már úgy jöttem vissza, fejlődtem annyit, hogy megpróbáljam.

A téli edzőmeccseken David Mateosszal jó párost alkottunk. Felcsúton ment a játék, Szolnokon nem kaptunk gólt, és mert éreztem, bíznak bennem a stáb tagjai, vártam a lehetőséget, hogy fontos meccsen is bizonyíthassak. Ezért amikor Emir Dilaver megsérült, Lipcsei Gábor masszőr úgy jött vissza a kispadhoz, hogy ebből szerinte csere lesz. Szóltak, hogy kezdjek mozogni, semmi félelem nem volt bennem, csak elszántság.

Ilyen miliőben 25%-kal többre képes az ember, mint üres lelátók előtt. Amikor szereltem valakit, hallottam, hogy kiabálnak a drukkerek: “Ez az, Bence, csak így tovább!”. Hatalmas erőt adott a támogatásuk. De ez már a múlt, dolgozunk tovább, hogy elérjük a céljainkat.

Détári Lajos
Amikor a Fradi vezetőedzője voltam, Lipcsei Péter, a második csapat edzője felhívott, hogy Szegeden látott egy nagyon tehetséges játékost, akit mindenképp le kellene igazolnunk. Érdeklődtem Batik Bencéről, aki már akkor is remek adottságokkal rendelkezett, ám az adatlapján azt is láttam, hogy hat-hét piros lapot kap szezononként. Szerencsére a korából adódó felelőtlenséget már kinőtte, nem csodálom, hogy Thomas Doll nyugodt szívvel küldte pályára az Újpest elleni rangadón. Mindig is harcos típusú védő volt, tudtuk, hogy remekül fejel, rendre jó ütemben csúszott be, az évek során pedig némi rutint is szerzett. Jó esélye van rá, hogy a következő szezonokban alapember legyen a Ferencvárosban.

NS