„Tüske” elveszett kártyáját ma pótolták, az FTC Baráti Kör szokásos havi összejövetele előtt.

– Az Orosz Páltól kapott féléves bérlet és új szurkolói kártya csak jelképes, hiszen Máté bácsi bármelyik mérkőzésünkre eljöhet. A tavasszal is a helyszínről szurkol majd a fiúknak?
– Természetesen. Egyébként a korábbi kártyám sem veszett el, biztos, hogy megvan valahol. Tudja, arra emlékszem, hogy direkt olyan helyre tettem, ahol biztosan megtalálom. De hát, így van ez, mindig az nincs meg, amit a legjobban keres az ember. Egyébként teljesen véletlenül derült ki a történet, de látja, azonnal megkaptam az új kártyámat.

– A Győr elleni, első hazai bajnokin szükség is lesz Máté bácsi biztatására.
– Nem lesz könnyű meccs, az biztos, ezért nekem és mindenki másnak is ki kell jönnie, hogy együtt hajtsuk a fiúkat. Már csak azért is, mert mi is mindig legyőztük a győrieket, kivéve egyetlen egy alkalmat, amikor megsérültem.

– A két eset nem véletlenül kapcsolódhat össze.
– Amíg játszottam, valóban 0-0 volt az állás. A győriek ráadásul nagyon kitámadtak, így éreztem, hogy van keresnivalóm elöl. A meccsen két támadásunkra is teljesen tisztán emlékszem. Az egyiknél Szűcs Lajos szerzett labdát, úgy láttam, én vagyok jobb helyzetben, ám inkább Flórinak passzolt, így pedig a védők visszaértek, és nem tudtunk gólt szerezni. Nem sokkal később hasonló szituáció játszódott le, a kis Varsányi üldözte az ezúttal is labdát szerző Szűcsöt, aki ez alkalommal már nekem passzolt. Ahogy próbáltam átjátszani a védőt, láttam, hogy Varsányi repül a levegőben, és eltalálja a jobb térdemet. A térdem belső keresztszalagja azonnal elszakadt. A Sportkórház felé tartottunk, amikor bemondták, hogy 1-0-ra vezet a Győr. Akkoriban persze nem voltak cserejátékosok, ez is közrejátszhatott a vereségben. Most azonban ilyen nem fordulhat elő, muszáj lesz, hogy mi hagyjuk el győztesen a pályát.

– Hogyan látja egyébként a mostani csapatot?
– A vezetőség minden feltételt megteremt ahhoz, hogy jól szerepeljen a csapat. Megvan az anyagi biztonság, a felkészülés során a játékosok Törökországban is készülhettek, így a futballistákon a sor, hogy bizonyítsanak. És biztos vagyok benne, hogy ezt meg is teszik majd. Az ember mindig úgy áll neki a tavaszi szezonnal, hogy jobban játszunk majd, mint ősszel. Muszáj lesz jól szerepelni, a közönséget ugyanis kizárólag jó játékkal lehet visszacsalogatni.

– Kitől várja a legjobb teljesítményt?
– A gólvágóktól. Elsősorban Böde Danitól, és attól a Busai Attilától, aki többször is bebizonyította, hogy kiválóan érzi a kaput.

– Máté bácsiék minden hónapban összeülnek a Baráti körrel a Népligeti Sporttelepen. Hogyan képzeljünk el egy-egy ilyen ülést?
– Mindig a csapat körüli történésekről beszélünk. Ki milyen formában van, milyen játékot szeretnénk látni a fiúktól. Általában mindannyian bizakodóak vagyunk. A legfontosabb, hogy a pályán és a pályán kívül is jó legyen az összhang, egy húron pendüljenek a fiúk. Nem egyszer volt már rá példa, hogy elsősorban ezzel nyertünk bajnokságot. Én továbbra is mindig itt vagyok a Fradiban, hogy szurkoljak a sikerekért. Reméljük, tavasszal jó játékot látunk a fiúktól, ennek köszönhetően a stadion is ismét megtelik, és együtt éljük át az újabb örömteli pillanatokat.

Fradi.hu