Az utolsó magyar világsztár, csapatunk egykori játékosa és edzője nyilatkozott a Fradiról, magyar fociról, bírókról.

A görög kispadról: „Ez a kérdés engem most nem foglalkoztat. Aki benne van a labdarúgásban az tudja hogyan működnek a dolgok. Nem úgy, mint Magyarországon. Itt minden nap 18 nevet leírnak, már a vicc kategóriába tartozik, hogy ki lesz a szövetségi kapitány. Egy normális országban vagy klubnál mindig háttértárgyalások folynak. Van öt-hat jelölt, és az elnök eldönti, hogy kire bízza a kispadot.”

Játékvezetőről: „Ott tartunk, hogy jönnek ezek a 25-30 éves játékvezetők, és egyszerűen nem lehet hozzájuk szólni, mert azt hiszik, hogy ők a labdarúgás meghatározó szereplői. Pedig épp akkor lennének meghatározóak, ha a mérkőzés alatt észre sem kéne vennünk őket. Az, hogy egy edző nem állhat fel a kispadról, vagy nem szólhat be a pályára, mert a negyedik játékvezető rögtön figyelmezteti, tarthatatlan.”

MLSZ-ről: „Nem tudom, hogy volt-e olyan program, amit az MLSZ, vagy akármelyik testület meghirdetett a labdarúgáson belül és végig is vitte azt. El kellene kezdeni gondolkodunk azon, hogy mit csináltak a németek, a belgák az elmúlt tíz évben.”

Ferencvárosról:” Meg kell nézni, hogy kik játszanak jelenleg a Ferencvárosban. Azok a játékosok, akiket én hoztam, most meghatározó játékosok ott. Úgy gondolom, hogy jól kezdtünk el építkezni, csak sajnos akkor még nem voltak olyan anyagi lehetőségek, hogy ilyen játékosokat tudjunk igazolni, mint akik most játszanak a Ferencvárosban. Emelt fővel jöhettem el, amit vállaltam teljesítettem. Bent maradtunk, fiatal, Ferencváros érzelmű játékosokat hoztam. Gyömbér például csapatkapitány és válogatott játékos lett.”

Győrről: „A Győrt megnéztem, két mérkőzés alatt egy edzőnél kéne már változást látni. Én nem akarom kritizálni Miriutát, de úgy fogadták őt, mint az Istent, holott azt hiszem még nem nagyon hallottunk arról, hogy mit tett a magyar labdarúgásért, vagy milyen edzői eredményei lettek volna.”

forrás: Magyar Lelátó