Kézilabda csapatunk 16 éves tehetsége hosszú távra kötelezte el magát klubunkhoz.

Faluvégi Dorottya

Őszintén szólva még mindig hihetetlen számomra. Szerintem csak apránként fogom tudni megemészteni ezt a dolgot. Például, Veszprémben a Szuperkupa-döntő előtt leoltották a lámpát az arénában a csapatok bemutatása előtt, az járt a fejemben, hihetetlen hogy én is itt lehetek a felnőtt kerettel. Velem ilyen nagy dolog még soha nem történt, és nem is tudom igazán hova tenni. Szinte felfoghatatlan.

A felkészülés elején csak az alapozásról volt szó. Gábor azt mondta, hogy a többi rajtam múlik. Örömömre szolgált ezzel a feladattal felvenni a harcot. Ezzel a bizalommal és könnyedséggel kezdtem el a nyarat és úgy látszik, jó befejezése lett. Már az első edzésen jöttek a segítségek. Nagyon hálás vagyok a lányoknak, mert igazából már első nap felkaroltak.

A fő cél az eddigiekhez hasonlóan a saját korosztályomban megállni a helyem. Ezek után még nagyobb elvárásokat állítok magam elé, hogy jobban tegyem a dolgom és egyre kevesebbet hibázzak. Úgy gondolom, ebben az évben minden felnőtt csapatban töltött perc ajándék számomra.

Novák András

Bizonyos szempontból sokkal nehezebb helyzetben vannak utánpótlás korú játékosaink, mint korábban bármikor. A felnőtt keret nagyon erős, komoly célokkal, és ebből adódóan a fiatalok beépítése nehezebb szakmai feladat, még akkor is ha éppen olyan fontos az utánpótlás, mint a piramis teteje. Éppen ezért örömteli a bejelentés, hogy Faluvégi Dorottya a közeljövő alapembere lehet. Rendkívül jó mentalitású, szorgalmas, okos lány. Jó példakép hasonló korú és fiatalabb társai számára. Nagyon remélem, hogy többen követik majd őt, amire nagy esélyt látunk.

Fradi.hu