Fradi-meccsel hangolt a felkészülésre a 24 esztendős Nagy Gergő.

A dunaújvárosi/székesfehérvári nevelésű jégkorongozó az élő példa arra, hogy nem szabad megtörni, ha valami nem úgy sikerül, ahogy terveztük, néha érdemes egyet visszalépni, hogy utána sokkal előrébb jusson az ember.

Gergő ezt tette, az EBEL-t otthagyva lehúzott egy teljes szezont a MOL Ligában, majd egy lehetőséget megragadva az Egyesült Államok felé vette az irányt, a CHL-ben szereplő Quad City Mallardshoz igazolt. Ponterős játékát az „anyacsapat” is elismerte, két alkalommal jégre lépett az AHL-ben a Chicago Wolves színeiben, majd az évad végén egyirányú szerződést is kötött velük, ami azt jelenti, hogy komolyan számolnak vele.

És ezzel még nincs vége a mesének, ugyanis Gergő zsebében már ott lapul a St. Louis Blues try-out szerződése, ami annyit jelent, hogy októberig az NHL-ben szereplő csapat bő keretéhez tartozik, velük kezdi meg a felkészülést és szerepelhet az edzőmeccseken is, ha a szakvezető is úgy gondolja, tehát megmutathatja magát a legjobbak között.

Egy év alatt érte ezt el. Talán jobb idézet mellé nem is állhatott volna a Gólvonal Bisztróban, mikor egy fényképet kértünk Tőle:
„Nyújtsd mindig a legtöbbet, ne elégedj meg azzal, ami vagy, hanem törekedj azzá lenni, ami lehetnél.” – Dalnoki Jenő

Sok sikert, Gergő!

nagy_gergo