A Ferencvárosi Torna Club szerződést hosszabbított Batik Bencével, így a 20 esztendős magyar utánpótlás-válogatott játékos klubunkban folytatja a pályafutását.

– Gratulálunk a szerződéshosszabbításhoz! Megnyugtató, hogy a Ferencvárosnál maradsz?
– Természetesen igen. Az elmúlt szezonban azért is mentem el kölcsönben futballozni az MTK-hoz, hogy tapasztalatot gyűjtsek, és erősebb legyek. Örülök, hogy újra itt vagyok, és hogy számítanak rám. Úgy érzem, most már erőssége lehetek a csapatnak.

– Mennyiben más a mostani Batik Bence ahhoz a fiatal sráchoz képest, aki pár éve az FTC-hez igazolt?
– Nagyon sokat tisztult a játékom, lenyugodtam. Emellett fizikálisan is sokat erősödtem.

– Hogyan látod a helyzetedet a csapaton belül?
– Most van egy egészséges versenyhelyzet, azon vagyok, hogy minél több játéklehetőséghez juthassak. Bármi megtörténhet.

– Említetted az MTK-ban eltöltött elmúlt szezonodat. Milyen volt ez az egy év?
– Vegyes érzéseim vannak, mivel az első fél év fantasztikus volt, a másodikban viszont megsérültem, és kevesebbet játszottam. Nagyon sokat köszönhetek az MTK-nak, úgy érzem, ott értem be.

– Az igaz, hogy Garami József, az MTK mestere a kedvencei között számon?
– Ezt tőle kell megkérdezni, de ha így van, akkor az nagyon megtisztelő. Az biztos, hogy úgy köszönt el tőlem: vár vissza a kék-fehérekhez. Én ugyanakkor most már a Ferencvárosban szeretnék bizonyítani.

– Hogyan látod a klub előtt álló időszakot?
– Mindig a következő meccsre, így most a Rijeka elleni Európa Liga selejtezőre koncentrálok. Tovább szeretnénk jutni, ez a célunk. A játékunknak még javulnia kell. Sok új játékos érkezett, össze kell szoknunk. Abban bízom, hogy a horvátok ellen már jobb teljesítményt nyújtunk, és számunkra kedvező eredményt érünk el idegenben.

Fradi.hu