Vereséggel debütált a világbajnokságon Bosznia-Hercegovina.

Argentína 2-1 (1-0) Bosznia-Hercegovina
Gólok: Kolasinac (öngól), Messi ill. Ibisevic

A mérkőzés adatlapja: [link]

Momo az első félidőben egy-két rossz passzon kívül jó teljesítményt nyújtott, viszont a második félidőben én úgy észleltem, hogy egy kicsit eltűnt, valamint sajnos egy remek argentin kényszerítő után Messit nem tudta megakadályozni a gólszerzésben, igaz, védőtársa is zavarta egy kicsit, de akkor talán már mindegy is volt.

Ám a fentebb linkelt oldalon található statisztikák azt mutatják, hogy talán kicsit csalt a szemem, hiszen Besic csapata talán legjobb teljesítményét nyújtotta. A bosnyákok közül Ő „fedte le” a pálya legnagyobb százalékát, 12 kilométernél is többet teljesített, ez a mezőny legjobb értéke. Passzjátéka rendkívül hatékony volt, 92%-os (54/59). Nincs miért szégyenkeznie!

Vélemények a mérkőzés után:

Az ESPN csatorna szakkommentátora Roberto Martínez, az Everton menedzsere volt ezúttal, és folyamatosan dicsérte a Fradi futballistáját, remek véleménnyel volt a produkciójáról.

A bosnyák tv-kommentátor a találkozó alatt egyszer az alábbit jegyezte meg: „Szép passz Messinek, de az árnyéka megállítja.” Az árnyék természetesen Besicre vonatkozik, aki a kommentátor szerint is jó teljesítményt nyújtott.

A Zonal Marking szakírója, Michael Cox is – aki többek mellett dolgozik az ESPN-nek, a Guardiannek és a FourFourTwo nemzetközi kiadásának – megemlékezett a produkciójáról a mérkőzés rövid összefoglalásában: „Korrekt munka Sabellától, aki javította a hibáját, amely ugyanakkor látványos tévedés volt. Bosznia megtette, amit lehetett, Besic játéka szépen működött.”

Jonathan Wilson is kiemelte Besicet a Guardiannek adott összefoglalóban. Wilson szerint Besicnek jó meccse volt, megmutatta hasznos védekező tevékenységét és elővételezési érzékét is. A szakíró úgy véli, Besic személyiségének jót tehetett, hogy a Thorsten Finkkel való konfliktusa után Hamburgból a Ferencvároshoz került, és az Argentína ellen mutatott játékával „lenyűgöző érettségről tett tanúbizonyságot”.

NSO