Ma reggel a Ferencváros ifjú és felnőtt sportolói összefogtak és megtisztították a környezetüket.

További képek: [link]

Paján Viktor, a Fradi pólócsapatának tagja és a Népliget vezetője, ürömi otthonának környezetében szerzett tapasztalatai alapján vágott bele a szervezésbe.
„Elsőre egy közösség nehezen mozdul meg, de amikor látják, mi is van körülöttük, előjön a tehetnék. Mi a népligeti bázison sokat teszünk azért, hogy megszépüljön az otthonunk, a Föld napja alkalmából most visszaadhatunk valamit a környéknek, a Népligetnek és a kerületnek. Köszönöm mindenkinek, hogy itt van ezen a derűs, napos [nevet, mivel esett az eső] szombaton velünk.”

kovacs_pajan

Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere tudja, még sok teendő van a Népligetben.
„Nap, mint nap erre biciklizem, látom mi van, az elmúlt években sokat javultak a körülmények a Népligetben, de még sok a dolgunk, a vasúti melletti területet például fel fogjuk tölteni, hogy ne is tudjanak bejönni azok, akik ezt hagyják maguk után.”

csoport

Több szakosztályunk is részt vett a „tisztogatásban”, ott voltak az atléták, vízilabdázók, ifjú jégkorongosok, valamint a labdarúgó csapatunk is, Gyömbér Gábort kérdeztük:
„Nekünk remek körülményeink vannak a népligeti edzőközpontban, és szeretnénk, hogy a környezet is hasonló legyen, megérdemli a sok kis lurkó is, aki a metrótól, a villamostól, vagy a busztól gyalog jár ide, hogy minél tisztább legyen a Népliget, és bár kicsit fáradtak vagyunk, természetesen örömmel jöttünk segíteni.”

gyomber_dibusz

A focisták sok zsák megtöltésével melegítettek be a délelőtti edzésre, a többiek pedig kitartóan dolgoztak tovább, a jól megérdemelt ebéd sem marad el, hiszen a Liget Étterem bográcsgulyással várja a résztvevőket. Megérdemlik, munka van bőven.

szemetszedes