A Honvéd – Fradi jegyértékesítésével kapcsolatban.

Tisztelt MLSZ!

A 2014. április 20-án lejátszott Budapest Honvéd – Ferencvárosi Torna Club mérkőzéssel kapcsolatban írok Önöknek.

A bajnoki találkozóra az online jegyrendszeren keresztül (jegy.mlsz.hu) értékesítették a belépőket, bár a vendég szurkolók nem használhatták, de a Ferencvárosi Torna Club jegyirodájában telepített számítógépeken is ezen felület segítségével nyomtatták a jegyeket.

A vendégszektorba (kanyar, álló) 1400 Ft-ba került egy belépő. A hazaiak Kispest szektorába (kanyar, álló) viszont 1300 Ft-ért lehetett hozzájutni a jegyekhez. Képeket csatoltam.

MLSZ Biztonsági szabályzat
20 § Jegyértékesítési rend
(2) Nemzetközi és NB I.-es mérkőzések esetén:
c) amennyiben a sportszervezetek másként nem állapodnak meg, a vendégszurkolók jegyeinek ára nem haladhatja meg azon jegyek árát, amelyeket a hazai csapat szurkolói fizetnek a hasonló kategóriájúakért, de a jegyek maximális ára nem térhet el a Szurkolói Irodával kötött megállapodásban rögzítettől;

A Ferencvárosi Torna Club tájékoztatása szerint a két egyesület között semmilyen „másként megállapodás” nem történt a jegyek árára vonatkozóan, így a logika szabályai alapján jól látható, hogy a Budapest Honvéd szabálytalan árképzést használt, a szabályzat által megengedett árnál (jelen esetben 1300 Ft) 100 Ft-tal többet kért a vendég szurkolóktól.

Kérem, hogy az esetet soron kívül vizsgálják meg, az eljárás eredményéről pedig tájékoztassák a közvéleményt!

Ha az illetékesek is úgy látják, hogy szabálytalan volt a Budapest Honvéd, akkor szankciónak javaslom, hogy a pluszban beszedett összeget (1200*100 Ft) szabják ki büntetésnek és továbbítsák azt az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás és Sportalapítványnak!

Üdvözlettel,
Molnár Péter – ulloi129.hu