Régi társunk itt az oldalon Bodola, akinek fia beteg és a segítségünkre van szüksége.

Akik régóta olvassák az oldalt biztosan találkoztak már Bodola hozzászólásaival, aki egyik legrégebbi tagja közösségünknek. Kisfia állapotának javulása reményében fordult hozzánk. Néha nem tudjuk mire megy a pénz, tudjuk nem mindig jóra, itt garantált, hogy minden forint a kisfiú gyógyulását szolgálja. Természetesen mi is támogatjuk a kicsi gyógyulását. Édesapja ezzel másoknak is szeretne erőt és kitartást adni. Mutassuk meg, hogy a Fradi közösség mire képes!

Így tudtok segíteni:
– banki átutalással
Varga József Zsolt, bankszámlaszám: 10700660-50845019-51100005 (CIB Bank)
– online
PayPal és Skrill/Moneybookers számla is van az e-mailcím a [email protected], ha valaki külföldről küldene bármit is.

Mindenkinek köszönet, aki bármilyen formában segít!

Varga Roland

Varga Roland

Itt olvashatjátok a kisfiú történetét:

Fél négykor felébredtem és nem bírtam visszaaludni, többek között azért sem, mert eszembe jutott, amiről most írok, úgyhogy bejöttem dolgozni, illetve…

Volt már, hogy említettem itt: a fiam autista. A 2009-es H1N1-hisztéria idején a volt feleségem beadatta magának a sertésinfluenza elleni oltást, és 100%, hogy ez annak köszönhető. Ennek megfelelően neki kellene mennem az Omninvest cégnek, amely az oltásba higanytartalmú anyagot is tett jó bőven (Amerikában ezt a thimerosal/thimerasol/tiomerzál nevű [email protected] már kb. egy évtizede nemigen használják, ugyanis ott akkoriban jöttek rá, hogy autistává tettek vele egy rakás gyereket, persze ezt nem fogják nagy dobra verni). És mit érnék el vele? Kiröhögnének, pedig vagy ők, vagy valaki szépen zsebbe nyúlhatna, de ugyebár az egész világ mossa kezeit, mondván hogy az autizmusba beleszületik minden gyermek.

Én viszont marhára nem nyugodtam bele ebbe az állapotba, és mindenfélével próbálkozom, kisebb-nagyobb eredményekkel. Úgy képzelem el az egészet, hogy van az A pont = autizmus, és innen kell eljutni E pontba = egészség. Ha a kis autista bármennyit tud haladni A-ból E felé, onnan már nem fog megint visszafordulni és annyival is közelebb van az E-hez. És akárhogy is, de minél közelebb szeretném juttatni hozzá. Ez egy ultramaraton, amelyet csigatempóban teszünk meg.

A fiam most lesz 4 éves, és az az igazság, hogy minél kisebb, annál több az esély a javulásra. Viszont ez az egész fejlesztési történet nagyon erősen pénzkérdés amellett, hogy az ember képes-e fejben eljutni oda, hogy ezt vagy azt a dolgot bevállalja. Nekem már eddig sem voltak meg a tartalékaim ahhoz, amibe az ő probiotikuma, méregdrága vitaminja, satöbbijei kerülnek, és akkor egy hónappal ezelőtt végre megkaptam egy régen várt mailt ezzel a csinos árlistával: [link]

Ugyanis az autizmus a jól lefektetett közhiedelemmel ellentétben nem egy sima neurológiai állapot. A baj az immunrendszerben, illetve pl. nagyrészt a gyomorban van. A fent említett körülmény még a fiam születése előtt létrehozott egy karambolt a szervezetében, amelytől bizonyos funkciók összekuszálódtak, illetve mintha megnyomtak volna egy gombot, nem kapcsolnak be. Viszont mivel nem látsz bele a gyerekedbe, nincs honnan tudnod, pontosan mi nem okés benne. Olyan vizsgálatot viszont, amely mindezt ki tudná mutatni, Párizsban végeznek, nem olcsón. [Ha itthon lenne ilyesmi, sokan rohannánk oda a gyerekünkkel, de nincs semmi hasonló.] Amikor megláttam a fenti árakat, azt se tudtam mit gondoljak. Az első négyet, a 8-ast, a 11-est, a 13-ast és a 17-est mindenképpen el kellene végeztetni, de a 10-est sem ártana, annyi hogy a glutén- és kazeinérzékenység a legegyértelműbb baj a legtöbb autistánál.
És még ezt is el kellene, mert sokat segítene: 23andme.com

Ha nagyon megerőltetném magam és mindent összeszednék, vinnyogva lehet hogy meglenne az a több mint 1000 dollár, amibe mindez kerülne. De egyrészt már most is egy hónapja töprengek, hogy mégis hogyan szedem össze, másrészt ez nem olyan, hogy na akkor befektetek 250 ezer forintot abból, amim nincs is és egészséges lesz a gyerekem (azaz összekaparom a tétet és felteszem egy 5,5-ös oddsra aztán vagy bejön vagy nem), hanem pusztán vizsgálatokra kellene ennyit elköltenem és még utána jön az, amit ezeknek az eredményeképpen csinálok. Miközben a jövedelmem nevetségesen nem elég hozzá.

És igen, hetek óta nem tudtam rászánni magam, hogy meglépjem ezt. Nagyon nagy lelkiismeret-furdalást okoz, hogy pénzt kérjek emberektől a fiam gyógyítása érdekében.. egyik pillanatban azt gondolom, hogy a fiamért bármit, így ezt is, a másikban meg azt, hogy micsoda egy hülye pöcs vagyok, ilyesmivel előjönni….. most is csak nézem, hogy mit írok ide. De számomra az anyagi csődök csődje az autizmus, már eddig is havi 30-50 ezreket kellett kiadnom azért, hogy változtassak a helyzeten, muszáj lépnem valamit.

Egyébként hogy mire lennének jók ezek a vizsgálatok? Ha kiderülne, milyen anyagokból hogy áll a kölyök szervezete, egy kis pótlással, kiigazítással lehet hogy rövid időn belül ugrásszerűen megközelítenénk az E pontot, még akkor is, ha még mindig nem lenne nagyon közel.

Tehát a kérdésem az lenne, hogy amellett, hogy egy rohadék vagyok ezzel az egész témával együtt, de nem érdekel, mert küldetés, számíthatnék-e a segítségetekre?

Hogy marketingeljem egy kicsit az ügyet, elmondom ám, hogy minél egészségesebb lesz a fiam, annál nagyobb sikernek lehetnétek a letéteményesei :) valamint fel tudnám hívni a figyelmet arra, hogy mennyire nem lehetetlen kimászni ebből az állapotból.