Az NBI.hu szavazásán a voksok közel negyedét csatárunk gyűjtötte be, így megelőzte Huszti Szabolcsot és Kabát Pétert.

– Engedd meg, hogy gratuláljak! A szurkolók szavazatai alapján te lettél a 2013-as esztendő legjobb magyar labdarúgója. Mit jelent számodra ez az elismerés?
– Nagyon örülök neki, meg kell köszönnöm a szurkolóknak az elismerést, elsősorban az ő sikerük, hogy én lettem megválasztva az idei esztendő legjobb magyar játékosának. Ebből is látszik, hogy a Ferencvárosnak van a legjobb és legnépesebb szurkolótábora Magyarországon.

– Még 2012 nyarán kerültél a Ferencvároshoz, azóta nagyot fordult veled a világ, például a válogatottban is bemutatkoztál, sőt gólokat is lőttél…
– Természetesen minden játékosnak, így nekem is az volt az álmom, hogy bemutatkozhassam a válogatottban, ami hál’ Istennek megadatott, sőt gólokat is sikerült szereznem. Viszont nem lehetünk elégedettek – én személy szerint sem –, mert nem úgy alakult a szereplésünk, ahogy elterveztük. Dolgozunk tovább, és meglátjuk, ez mire lesz elég a jövőben.

– Említetted, hogy nem vagy elégedett, bővebben hogyan értékelnéd a magyar válogatott teljesítményét?
– Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk. Voltak jó és rossz meccseink. Például a nálunk erősebb török válogatottat itthon megvertük, Isztambulban pedig döntetlent játszottunk, vagy éppen az észtek elleni 5-0 is szép teljesítmény volt. Viszont a Románia és a Hollandia elleni találkozók elszomorítanak, és akkor szépen fejeztem ki magam.

– Mi volt számodra a legnagyobb siker az idei évben?
– A Ferencvárossal csapatszinten a Ligakupa elhódítása, a válogatottnál pedig a törökök, illetve az észtek ellen szerzett gólom. Viszont az évadzárás a Fradival – nem a tegnapi Videoton meccsre gondolok – nagyban beárnyékolja az összképet.

– Visszatérve a Fradira, ott is zajlottak az események idén. Hogyan foglalnád össze a Ferencváros idei évét?
– Itt is azt tudom mondani, hogy hullámzó volt a teljesítmény. Jól kezdtük a szezont, utána bekövetkezett egy törés a csapatnál, ami onnantól kezdve nagyban befolyásolta a többi mérkőzést is, amiből már nehéz kilábalni. Azért reménykedem benne, hogy tavasszal sikerül majd. A Videoton elleni siker lendületet adhat a felkészülésre.

– A háttérben közben zajlanak az egyeztetések az edzőkérdésben. Te milyen típusú trénernek örülnél a leginkább?
– Azt mondom, majd meglátjuk, ki érkezik. Én játékos vagyok, nem nekem kell ezzel most foglalkoznom. Azért remélem, hogy minél jobb.

– Hogy tervezed a szabadságod, az ünnepeket?
– Megyünk páran Lengyelországba, de azon kívül nem nagyon szeretném elhagyni Tolna megyét. Javarészt egészen biztos, hogy itthon leszek a családdal Madocsán, itt töltöm az ünnepeket.

– Mit üzennél a Fradi-szurkolóknak 2014-re?
– Igazából se üzenni, se ígérni nem szeretek, így most sem teszem. Csak annyit mondanék, hogy a pályán szeretnék majd bizonyítani a szurkolóknak!

Hegedűs Gábor / NBI.hu