Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója az MTV Ma Reggel c. műsorában beszélt a történtekről.

– Jó érzés volt, hogy ennyien érdeklődtek a meccs iránt, de ebben semmi meglepő nincsen, hiszen ha a Fradinak jó csapata van, akkor ennyien vannak. Ez normális dolog. Ott vagyunk a második helyen egy ponttal az éllovas mögött, szóval a következő meccseken is sokan lesznek. Volt egy incidens a kapu mögött és volt egy ünneplés, ezeket külön kell választani. Nem értem azokat az embereket, akik még a meccs alatt megpróbáltak betörni a pályára. Mit gondoltak? Hogy odajutnak az újpestiekhez? Ott voltak a készenléti rendőrség emberei. Nem értem őket és nem tudom, mit akartak ezzel az FTC-nek okozni. Meg fogjuk vizsgálni, mi történt. A biztonsági szolgálatunk egyébként jelezte a készenléti rendőrségnek, hogy valami készül, ennek ellenére az egységek nem időben avatkoztak be. Ha odamennek előbb, az egész nem történik meg. A másik rész, az ünneplés az egy teljesen különböző dolog – fogalmazott.

Ricardo Moniz már a vasárnapi sajtótájékoztatón is határozottan nyilvánult meg a kérdésben és leszögezte, szerinte fontos lesz mérlegelni az esetleges büntetés kiszabásánál azt is, hogy a drukkerek abszolút békés céllal mentek a pályára. A tréner a tv-kamerák előtt is megerősítette, szerinte hibás döntés lenne bezárni a Puskás-stadiont.

– Pályafutásom során már sokszor láttam olyat, hogy bejöttek a szurkolók a meccs után. Fontos, hogy tegnap nem volt nagyobb balhé, egy incidenstől eltekintve nem volt nagyobb gond. A szurkolók ünnepeltek, egymást dobálták a levegőbe. Ilyen volt a foci régen! Most túl nagy a távolság az emberek és a játék között, eltávolítják őket a pályától, a játékosoktól. Fontos, hogy újra megtörténhetett ez egy meccs után. Általánosságban igaz, hogy a szurkolóknak nem szabad bemenniük a pályára, de a magyar focival éppen az a baj, hogy nincsen benne spontaneitás, nincsen benne érzelem, elég lapos. Most hosszú évek után végre megint megmozdult valami ebben a tekintetben. Sajnálatos az az incidens, ami történt, és a szabályok valóban kimondják, hogy nem szabad bejönni, de ezt kell nézni, hogy az egész miről szólt, ők pedig ünnepelni jöttek. A zártkapus meccsek a magyar focinak sem lennének jók, senki nem járna jól vele. Érzéketlen dolog lenne ilyen döntést hozni, de szerintem nem is fogják bezárni a stadiont – mondta.

forrás: csakfoci.hu

Ha nem indul el a lejátszó, akkor itt tekinthetitek meg a felvételt: MTV videótár