17207

A Ferencvárosi Torna Club ma délután sajtótájékoztatót tartott, amelyen bemutatta a Fradi-termékcsalád legújabb tagját, a Fradi-sört.

A kereskedelmi jogok 2012 januárjában kerültek vissza a zöld-fehér egyesülethez, amely ezt követően, ősszel vezette be a Fradi Snacket, valamint a Fradi Whisky-t.

A mai napon a Fradi-sörrel bővült a termékcsalád kínálata. A sör gyártója a Pécsi sörfőzde, mely a klubbal teljes egyetértésben fontosnak tartotta, hogy a fradisták hagyományos magyar főzde sörét fogyasszák.

A 4,6%-os alkoholtartalmú, világos lágersört az Auchan, a CBA budapesti és Pest megyei boltjaiban már jövő szombattól lehet kapni, de több kereskedelmi lánccal folynak a tárgyalások, hogy októberre a vidéki és határon túli szurkolóink is megtalálhassák a polcokon a terméket. Hosszabb távon a klub bővíteni kívánja a termékvonalat, elsődlegesen a fiatalok körében népszerű ízesített sörfajtákkal.

A Fradi-sör a vasárnap 16:30 órakor kezdődő FTC-Újpest Derbin debütál, a mérkőzésen csapolt sör formájában lehet kapni.

A sör megvásárlásával a zöld-fehér szurkolók a Ferencvárosi Torna Clubot támogatják.

Vert József (Pécsi Sörfőzde Zrt., gasztrofejlesztési vezető): – A Pécsi sörfőzde számára nagy megtiszteltetés, hogy együttműködhet a Fradival. Az FTC ugyanis a legsikeresebb, legnépszerűbb labdarúgóklub, a jövőbeni sikerekhez reméljük, mi is hozzájárulunk majd. Az utolsó hazai sörgyárnak tekinthető a Pécsi Sörfőzde, amelynek a tulajdonosa is magyar, ezért külön kiemelendő, hogy hazai sörrel szolgálunk a szurkolóknak. Különleges minőségi főzetet hoztunk létre, különböző malátákból válogattuk össze a receptúrát. A Pécsett főzött sörök ráadásul nagyon különleges karsztvízből készültek. A sör minősége szempontjából ez rendkívül fontos, ennek is köszönhető, hogy 160 éve a Mecsek lábánál van a székhelyünk. Az volt a célunk, hogy egy minőségi klubnak és minőségi szurkoló táborának különleges sör készüljön.

Orosz Pál (FTC Labdarúgó Zrt., vezérigazgató): – Folyamatosan készülnek az újabb és újabb Fradi-termékek. Amikor visszakerültek a kereskedelmi jogok, úgy döntöttünk, hogy élünk az ebben rejlő lehetőségekkel. Először elkezdtük a Fradi Whisky-t, amivel megtízszereztük a cég hazai eladását, ezt követően jött a szintén igen sikeres Snack. Szerettük volna meglepni a Derbi előtt a szurkolóinkat azzal, hogy most bejelentettük a Fradi-sör elkészítését. Jövő hét szombattól kereskedelmi hálózatban is lesz a termék a boltokban. Köszönjük a Pécsi Sörfőzdének, hogy magyar cégként a Fradi mellé állt. Ez csak a kezdet az együttműködésünknek, hiszen ízesített sörökre is készülünk. Minden megvásárolt sörrel a Ferencvárost támogatják szurkolóink, a profit fele ugyanis a Fradié.

Fradi.hu