Egykori játékosunk és edzőnk mondta el véleményét a magyar foci viszonyairól.

A korábbi világválogatott labdarúgó, a Ferencváros egykori vezetőedzője, Détári Lajos egy szegedma.hu-nak adott interjúban beszélt a magyar futball aktuális kérdéseiről. Azt is tudakolták tőle, mennyi esélyt lát arra, hogy a válogatott ott lesz a 2014-es brazíliai világbajnokságon.

– Nagyon nehéz lesz, de természetesen mindenki abban hisz, hogy összejön a dolog. Ugyanakkor azt mondom, hogy a magyar labdarúgás jelen helyzetét tekintve ez egy sokadrangú kérdés. Nem hiszem, hogy elsődlegesen ez fogja meghatározni a honi futball jövőjét, függetlenül attól, hogy egy ilyen eredmény nyilvánvalóan lökést adhatna a fejlődésben. Szerintem legelőször rendbe kellene tenni a labdarúgás szakmai oldalát, és nem azon kellene például filozofálni, hogy ki huhog a mérkőzéseken, vagy azon, hogy milyen szurkolói kártyát adunk ki. Végre a szakmát kellene helyre rakni, mert ami itt folyik, az tényleg tarthatatlan. Ezt tartom a járható útnak, vagy hagyjuk az egészet, és mondjuk ki kerek-perec, hogy a magyar labdarúgás helyzete Liechtenstein, Andorra, Luxemburg vagy Málta szintjén van
– hangzott a válasz.

Détári arra is kitért, mit ért a „szakma rendbetétele” alatt:

– Hogy mást ne említsek, komolyabban kellene hozzáállni az edzőkérdéshez. Vannak nagyon jó magyar edzőink, őket kellene favorizálni a külföldiekkel szemben. Jelenleg az a helyzet, hogy amíg egy más országból érkező edző szinte bármit megtehet Magyarországon, addig a magyar trénerek folyamatosan nyomás alatt dolgoznak, és így várnak tőlük csodát. Ezt nem tartom fair dolognak – mondta.

A legutóbbi idényben Szalai Ádám 13 találatával éppen Détári rekordját döntötte meg az egy szezonban szerzett magyar Bundesliga-gólok tekintetében.

– A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. Természetes dolog, hogy fejlődik a világ, fejlődik a sport, jönnek majd olyan magyar játékosok is, akik egy idényben nem 13, hanem 20 vagy 25 gólt fognak lőni a Bundesligában –
mondta erről a legenda.

forrás: csakfoci.hu