Sajtóhírek szerint a szakmai stáb figyeli a Görögországban légióskodó kapust.

A csakfoci.hu információi szerint a Ferencváros szakmai stábja figyeli Fülöp Mártont, a görög Aszterasz Tripolisz 30 éves kapusát. Mint ismert, a zöld-fehérek szeretnének egy hálóőrt igazolni, és ahogy arról már korábban beszámoltunk, Fülöpön kívül a győri Molnár Péter, valamint a siófoki Kurucz Péter is képben van. A Görögországban légióskodó kapus édesapja – aki egyben menedzsere is – nem zárja ki, hogy fia az NB I-be szerződjön.

Honlapunk úgy tudja, hogy Fülöp Mártonról jó véleménnyel van a kapust kereső Ferencváros. A korábbi válogatott kapuvédőnek a szezon végén lejár a szerződése a görög Aszterasz Tripolisznál, így a fővárosi klub ingyen szerezhetné meg a korábban kilenc évig Angliában légióskodó hálóőrt.

A csakfoci.hu megkereste Fülöp édesapját és egyben menedzserét, Fülöp Ferencet, aki a következőket mondta fia esetleges klubváltásáról:

– Marcinak valóban lejár a szerződése, és megtisztelő, ha a Ferencvárosnál felfigyeltek rá. Egyelőre nem tudjuk, hogy hol folytatja, az biztos, hogy a szerződése lejár a szezon végén. Nyitottak vagyunk bármire, az sem elképzelhetetlen, hogy végül az NB I-ben kössön ki.

Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője szívesen látna csapatában egy magas, lehetőleg 190 centiméter feletti hálóőrt. Fülöp pedig megfelelne a holland kívánalmainak, hiszen a 24-szeres válogatott kapus 198 cm.

Fülöp Márton az MTK-ban nevelkedett, majd játszott a BKV Előrében, Bodajkon és Siófokon. 2004-ben lett a Tottenham kapusa, Angliában a legtöbb mérkőzést a Sunderland színeiben játszotta, de többek között kölcsönben védte a Manchester City kapuját is. Utolsó angliai klubja a West Bromwich volt, ahonnan tavaly nyáron a görög Aszterasz Tripoliszhoz igazolt.

Korábbi cikkeinkben már beszámoltunk róla, hogy a Ferencvárosnál képben van Molnár Péter, a bajnok ETO kapusa, valamint a siófoki Kurucz Péter is.

csakfoci.hu