De tudja, hogy addig még a Fradival sokszor kell jól szerepelnie.

Egy kellemetlen bokasérülés miatt a tavasz nagy részében nem tudott Ricardo Moniz rendelkezésére állni középpályásunk, Andrei Ionescu. Labdarúgónkat nem csak visszatéréséről, hanem a Victor Piturca vezette román válogatott vb-esélyeiről is kérdeztük.

– A legutóbbi két mérkőzésen újra pályára léptél. Ez azt jelenti, hogy már teljesen százszázalékos állapotban vagy?

– Így van, szerencsére újra jó fizikális állapotban vagyok – mondta középpályásunk. – Tegyük hozzá, az elmúlt hetekben rengeteget edzettem, hogy ne legyen gond, ha újra megkapom az esélyt.

– Miért nem számíthatott rád a szakmai stáb?

– A bokámmal bajlódtam, az egész a spanyolországi edzőtáborban kezdődött. Nem súlyos, de roppant kellemetlen sérülést szedtem össze, három hónapomba tellett, mire újra pályára léphettem.

– Hogyan élted meg a Győr és az MTK elleni mérkőzéseket?

– A győri bajnokit megelőzően már több mérkőzést is játszottam a második csapatban, így nem volt meccshiányom. Jó volt újra az NB I-ben pályára lépni. A győri meccset nagyon sajnáltam, de örülök, hogy az MTK elleni találkozót végül győztesen tudtuk zárni.

– Talán a győri mérkőzéssel a dobogó is elúszott…

– Nem csak én, hanem az egész csapat nagyon csalódott. Reális esélyünk volt a dobogóra, ezt a helyzetet magunknak köszönhetjük. Sajnos már nagyon kicsi sanszunk van a bronzra. De nem szabad összetörnünk, jövőre ott kell lennünk a legjobbak között. Most azonban egyelőre az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy a DVSC és a Kaposvár elleni meccseket is behúzzuk.

– Nemrég küzdött meg egymással a magyar és a román válogatott. Hogyan élted meg azt a találkozót?

– Arra emlékszem, hogy nagyon jól játszott a magyar válogatott. A mieink az utolsó percben egyenlítettek, még pont időben. A jelenlegi román válogatott egy nagyon fiatal csapat, ami előtt sikeres jövő állhat.

– Van helyed a csapatban? Beszéltél már erről Victor Piturcával?
– Jól ismerjük egymást, annak idején többször is segített nekem. Nem állunk napi kapcsolatban, de tisztában van a képességeimmel. Remélem, hogy egy napon én is lehetőséget kapok a bizonyításra.

forrás: fradi.hu