Az oroszok hálóját klubunk pólósai kilenc góllal terhelték meg, mindet vissza is nézhetitek, érdemes – a világbajnoki döntőért a görögök ellen mérkőzünk meg.

FINA vizes világbajnokság Budapest 2017
Magyarország 14-5 Oroszország
Fradista gólok: Varga 4, Manhercz 3, Vámos 2

Meccsriport: VLV

Manhercz Krisztián

A meccs elején tudatosítani akartuk az oroszokban, hogy ennek a mérkőzésnek mi akarunk lenni az esélyesei, és ez az első másfél negyedben sikerült is, 6:0 is volt az eredmény. Ezzel nemcsak az oroszokban, hanem az összes többi csapatban tudatosítani tudtuk, hogy nekünk itt nagyon komoly céljaink vannak. Videóztunk is és megtekintettük a spanyolok elleni mérkőzésüket is, a horvátok elleni meccsből is megnéztünk szituációkat. Minden lehetséges helyzetből megpróbáltunk felkészülni. Sikerült újra felvenni a ritmust, azt gondolom, ez látszott is, hiszen 14 gólt lőttünk annak az orosz csapatnak, amely 10:8-as meccset játszott a horvátokkal, ez nagy fegyvertény.

Vámos Márton

Ha azt mondják a meccs előtt, hogy 14–5-re nyerünk, akkor azonnal aláírtam volna, de azt gondolom, ha nem is ennyivel, de 5-6 góllal jobbak vagyunk az oroszoknál. Jól játszottunk, de ezt most le kell zárni és innentől kezdve csak a görögökre kell koncentrálni. Az oroszok elbizonytalanodtak Nagy Viktor védéseitől, a védelmünktől és a támadójátékunktól. Ha így játszunk, akkor a görögöknél is jobbak leszünk akár két-három góllal.

Varga Dénes

Nem véletlenül mentünk el a meccs elején 5-0-ra, nagyon jól koncentráltunk. Nem számítottam rá, de reméltem, hogy ilyen fölényben leszünk, nagyobb ellenállásra számítottam. Ez egy jó nap volt nekünk, már ami a formaidőzítést illeti. A görögök mindig megpróbálják lelassítani az ellenfelet, ezzel impotenssé teszik a támadójátékot. Jól ismerjük őket, remélem, ehhez hasonló iramot tudunk diktálni a következő meccsen is, és akkor döntőbe juthatunk.

FINA Budapest 2017, Fradi.hu