Az MTI-nek Berzeviczi Attila, a FTC Labdarúgó Zrt. igazgatótanácsának elnöke nyilatkozott.

A testület az év elején idézte be a német szakembert néhány, hónapokkal korábbi nyilatkozata miatt. A bizottság szerint a tréner a 2016. november 19-i, Vasas elleni és a december 10-i, MTK elleni „bajnoki mérkőzéseket követően a különböző médiumoknak adott nyilatkozataiban az MLSZ vonatkozásában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák.”

Múlt kedden eljárásjogi kifogások miatt elhalasztották a tárgyalást, majd az FTC csütörtökön összeférhetetlenségre hivatkozott az eljáró tanács elnökével (dr. Jakabovits Péter, a testület tagja volt még dr. Kecskés Krisztián és Domokos János – a szerk) szemben, ám ennek ezúttal nem adtak helyt.

Dr. Berzeviczi Attila, aki az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatósága elnöke, azt mondta az MTI-nek: az ítéletet alaptalannak tartják, s mindenképpen azt javasolják Thomas Dollnak, hogy fellebbezzen. Dr. Berzeviczi úgy fogalmazott: a szabály szövege rendkívül súlyos, általános bizalomvesztést és súlyos üzleti sérelmet vagy becsületsértést megvalósító, közvetlenül az MLSZ ellen közvetlenül megvalósuló cselekményt feltételez, azonban Thomas Doll semmi ilyet nem mondott, vagy tett, a szövetséget szóba sem hozta. Kizárólag a játékvezetéssel szembeni kritikákat fogalmazott meg.

Túlzásnak tartjuk, hogy a játékvezetők ennyire bírálhatatlanok, mintha törvényen, véleményezésen felül álló személyek lennének. A mai tárgyaláson is úgy éreztük magunkat, mintha felségsértést követtünk volna el. Mi partnernek tekintjük a bírókat, s reméljük, hogy a jövőben jobban együttműködhetnek majd a felek. Azt azonban fenntartjuk, hogy az edzőknek és a kluboknak joguk van megfogalmazniuk a véleményüket.” – mondta Berzeviczi Attila.

(mti)