Vízilabda csapatunk remek eredményt ért el a Primorje otthonában az Euro Kupa mai mérkőzésén.

Primorje Rijeka 9-13 Ferencváros
Negyedek: 3-3, 2-4, 2-3, 2-3
Gólok: Madaras 3, Tóth 3, Csuk 2, Mitrovics 2, Avramovics 1, Jansik 1, Nyéki 1

Nagyon rosszul kezdtünk a Kantrida-uszodában, a hazaiak rövid idő alatt 3-0-ra elhúztak, ám minket dicsér, hogy nem törtünk meg, a negyed végére sikerült egyenlítenünk. A folytatásban már a vezetést is átvettük Madaras vezérletével, a félidőig lőtte mindhárom gólját. A horvátok a harmadik negyedben még egyszer egyenlítettek, ám többre már nem futotta tőlük, nekünk állt a zászló. És hiába nehezedett ránk a hazai pálya nyomása – kiállítási arány 9-16, az utolsó nyolc percben négyen kényszerültek kiszállni a játékból… -, még az előnyünket is tudtuk növelni, így magabiztosan várhatjuk a visszavágót, ami az örökrangadó előtt esedékes a Népligetben.

Varga Zsolt

Az első negyedet rosszul kezdtük, elmentek 3-0-ra, ami kicsit ijesztő volt, de ez betudható az utazásnak meg a kezdeti idegességnek, de innen visszajöttünk. Egyszer vezettek még ellenünk, de utána átvettük az irányítást és végig kézben tartottuk a mérkőzést. A kezdeti instabil védekezés sokkal stabilabbá vált, a támadás hatékonysága megmaradt végig. Örülök, hogy Varga Dániel vállalta a játékot és komplett csapattal játszottunk. Arra számítottunk, hogy nagyon sok kiállítást kapunk majd a találkozón. Amit kértem, az emberhátrányos védekezésünk ma jól működött.

Tóth Márton

Nem jó előjelekkel jöttünk erre a mérkőzésre, az Eger és a Szolnok elleni vereség meg is látszódott a találkozó elején. Aztán felvettük a ritmust. Nagyon összeszedettek voltunk, ami a hátrányos védekezésben mutatkozott meg. Kellett ez a győzelem a csapatnak. Építjük tovább a játékunkat.

Varga Dániel

Elégedett vagyok a négygólos győzelemmel, muszáj is kicsit elégedett lenni, mert nem volt sok sikerünk az elmúlt héten. Az látható, hogy még mindenben fejlődnünk kell, még feszesebben, tudatosabban kell játszanunk. Kaptunk olyan gólokat is zónából, amit meg kellett volna akadályozni. A Rijeka világklasszis centerének, Radunak köszönhetően pedig sok kiállítást kaptunk, ezért pontozódott ki a négy védőnk. Visszatérésről esetemben nem beszélhetünk, inkább csak beugrásról, mivel több hetes rehabilitáció vár rám. Cseh Krisztina erőnléti edzővel sikerült stabilizálni a vállam, keményen bemelegítettünk a mérkőzés előtt. Kapura nem lőttem, védekeztem végig.

Fradi.hu