Az elmúlt napokban felmerült kérdéseket próbáljuk megválaszolni. A leírás mindig elérhető lesz a jobb oldali hasznos információk dobozban.

Oldalunkon több módon lehet hozzászólni, mindenki ki tudja választani a számára legmegfelelőbbet. Van amit ajánlunk, van amit nem, mindenki olvassa végig figyelmesen az alábbi útmutatót, amely remélhetőleg minden kérdésre választ ad. A hozzászólások között lehet nyugodtan „tesztelni”, próbálkozni, véleményt kifejteni, problémákat jelezni.

Bejelentkezés

Elsőként a hozzászólási doboz kinézete:

1. ábra - a "doboz

1. ábra – a „doboz”

1. Vendég hozzászólás (NEM ajánlott)
Az első ábrán látható „Név”, „Email” és „Weboldal” mezők kitöltésével bejelentkezés nélkül is hozzá lehet szólni a hírek alatti társalgásokhoz. Azonban ezt nem ajánljuk, több okból is. Először is minden alkalommal ki kell tölteni. Valamint egy idő után, ha minden probléma elhárult, akkor meg szeretnénk szüntetni, így az oldalt teljesen megvédve az internet egyik szennyétől, a spam-robotoktól.

2. Bejelentkezés Intensedebate felhasználóval
Az Intensedebate oldalán kell regisztrálni egy felhasználót, link hozzá: Intensdebat.com – regisztráció. Ha ez megtörtént, akkor már oldalunkon az első ábrán látható „intensedebate” feliratú kék gombra kell kattintani a bejelentkezéshez. A felugró ablakban (2. ábra) meg kell adni a regisztrációnál használt felhasználónevet vagy email címet és a jelszót, majd a bejelentkezés gombra kattintva frissíti magát az oldal és beléptet, ezután pedig lehet kommentelni. A bejelentkezést a böngésző megjegyzi, így nem kell minden alkalommal újra megtenni.

2. ábra - Intensedebate

2. ábra – Intensedebate

3. Bejelentkezés WordPress.com felhasználóval (Ajánlott)
Részünkről ezt a megoldást tartjuk a legjobbnak, mivel a wordpress.com-ról érkeztünk, a közösségünk tagjai közül is sokan regisztráltak ott, valamint ezt tudjátok a legjobban személyre szabni igényeitek szerint (megjelenítendő név, avatar), valamint a felülete elérhető magyar nyelven is. Ha nem rendelkezel WordPress felhasználóval, akkor azt itt tudsz létrehozni: WP.com regisztráció. Hozzászóláshoz az első ábrán látható „WordPress” feliratú, szürke gombra kell kattintani, majd a felugró ablakban (3. ábra) a felhasználónevet vagy email címet és a jelszót megadni, majd a „Sign in” gombra kattintva belépni. Az oldal újra tölti magát és lehet hozzászólni. A bejelentkezést a böngésző megjegyzi, így nem kell minden alkalommal újra megtenni. Figyelem! Az, hogy a régi oldalon el volt mentve a neved és email címed, nem jelenti azt automatikusan, hogy volt is wordpress.com-os felhasználóneved! Ezt kideríteni a legegyszerűbben úgy lehet, hogy kérsz egy jelszó emlékeztetőt a wordpress.com-tól itt: WP.com – elfelejtett jelszó

3. ábra

3. ábra – WordPress

4. Bejelentkezés Twitter felhasználóval
Ha rendelkezel Twitter fiókkal, akkor a „Twitter” feliratú kék gombra kattintva felugrik egy ablak (4. ábra), ahol engedélyezned kell, hogy összekösse fiókodat magával az Intensedebate szolgáltatás, ezután az oldal újratölti magát és beléptet.

4. ábra - Twitter

4. ábra – Twitter

5. Bejelentkezés Facebook felhasználóval
Ha rendelkezel Facebook fiókkal, akkor a „facebook” feliratú kék gombra kattintva felugrik egy ablak (5. ábra), ahol engedélyezned kell az Ulloi129 Facebook alkalmazást, ami lehetővé teszi, hogy ilyen módon szólj hozzá oldalunkon.

5. ábra - Facebook

5. ábra – Facebook

A hozzászólások rendezése
Jelenleg három rendezésre van lehetőség. Alapértelmezetten az aktivitás szerint történik. Ez azt jelenti, hogy felül mindig az éppen legfrissebb hozzászólások jelennek meg, ami vagy egy új vagy egy olyan régi, amire éppen válaszoltak, így „aktív” téma lett. A második a dátum szerinti, ilyenkor mindig a legrégebbi van elől, az újabbak pedig lentebb, vagy már lapozni kell értük. Szeretnénk elérni, hogy ennek legyen meg a fordított változata is, de egyelőre nem rajtunk múlik a dolog. A harmadik pedig az értékelés szerinti, ami az adott hozzászólásokra érkezett up/down szavazatok alapján rendezi be a kommenteket. Ezeket saját magatok is átállíthatjátok, alább a hatodik ábra mutatja, hol találhatóak az ezt elvégző gombok. Az aktuálisan érvényes rendezés van kiemelve félkövér betűtípussal.

6. ábra - rendezés

6. ábra – rendezés

YouTube videó beágyazása a hozzászólásba
Az első ábra jobb felső részében látható egy kis piros ikon és az „Embed video” felirat. Erre kattintva felugrik egy kis ablak, ahová be kell másolni a videó linket, majd az „Embed video” gombra kattintani és már kész is.